Mariilor, fie ele mari sau mici

Să fie „Madeleine”? Sau să fie „Maria”? Cam shakespeare-iană întrebarea. Cu mâța aia visătoare, cana ar fi definitorie pentru subsemnata…

De la colegii mei am primit cadou alta:

„Un leuț!”, am strigat eu încântată.

„Aiurea, e o mâță leșinată!”, a dat replica Tino. Hmmm… Uwe mi-a confirmat că deși la shopping-ul respectiv fuseseră împreună,  Tino făcuse alegerea. Mâță leșinată??? Eu, mâță leșinată???

Să îl reclam pentru comportament xenofob???

Am decis că de data asta il iert. Și îi dau și un vin. M-a întrebat cum sunt vinurile românești. Păi… dacă vrei să încerci, cu drag! Și-a confirmat dorința instantaneu.

Azi îmi vin colegii la un vin și un grătar. Nemții ăia reci și răi. Șase bucăți de Fritzi, trei neveste și cinci copii, de la trei la șaisprezece ani. Am doar două mese și două scaune… plus o bancă pe terasă. Dar am gazon proaspăt tuns, peluză mare și destule pleduri și pernuțe. Ne descurcăm noi cumva… Uwe a declarat că e la regim, a depășit cu treizeci de kile suta, deci se mulțumește doar cu înghețată și tort. Tino a interzis tuturor accesul la grătar, s-a erijat în gratargiu șef și m-a întrebat dacă am vin destul. Zece litri îți ajung, Tino? Cică da. Uwe a concluzionat:”Clar, sâmbătă noaptea dormi la mine…”

Sonia a sărit ca arsă.

„Maria, îl vrei tu pe Tino sau mi-l dai mie?”

„Ia-l, Sonia, mie îmi căutați un brunet!”

„Manolis e bun?”

„Nuuuuuu”

„Păi de ce?”

„E prea tânăr, este grec și are barbă.”

„Păi tocmai… Ok, îl iau eu și pe Manolis, în trei e mai bine!”

😳😳😳

Una peste alta azi se anunță o zi faină. Încă nu m-am decis dacă aleg „Maria” sau „Madeleine”, dar cănile nu vor pleca de acolo. Ar cam fi cazul să mă apuc de tort… dacă am promis…

De fapt am scris toate aberațiile astea sterile ca pretext. Scopul era altul:

Tuturor Mariilor din viața mea, la mulți ani!

 

 

 

 

Gallenus
Author: Gallenus

0 0 votes
Article Rating

Lasă un răspuns

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Crisia
Crisia
8 septembrie 2018 17:35

Mulți ani și ție, Mărie!

0