Printre cei care… pierd timpul pe aici este un cititor relativ constant. Când mă prinde on-line mai sporovăim pe chat, când nu-s, îmi lasă mesaj. Domnul cu pricina, care semnează întotdeauna „Robert” își duce existența tot pe plaiuri teutone. În urmă cu vreo trei săptămâni mi-a scris că aș fi sadică. Vai, doamne, cum așa, domnu’ doctor? Păcatele mele, ce am făcut???
Păi… cică pun poze cu chestii delicioase și îi crește secreția gastrică. Păi pune mâna și fă-le, doctore!
Cică sunt prea complicate. Aici era vorba de merdenele…
Fugi de-aici, om bun, că se fac ușor! Eeee, nu am sucitor de întins aluatul. Ei, și? Nu găsești o sticlă în casă???
Mda…. prea complicat….
OK, dacă un amărât de aluat foetat e greu de făcut, îți las altă rețetă. Asemănătoare în procent de 90%.
Pateuri cu brânză. Bine așa?
Eu le fac în timpul săptămânii, când lucrez în schimbul doi și ajung acasă pe la șapte jumătate seara. Le fac cu foetaj din comerț. Îl găsești în Lidl, Kaufland, Aldi, Edeka, Real etc. Tot acolo găsești și telemea.
La treabă! Durează 30 de minuten.
- Pui cuptorul la încins pe 200 grade.
- Sfarâmă brânză într-un castron. Cam 250 de grame.
- Sparge un ou peste brânză și amestecă bine.
- Scoate aluatul foetat din pachet și întinde-l pe masă cu tot cu hârtia în care îl găsești.
- Pune amestecul de brânză cu ou pe foaia de aluat ca în poză
- 6. Adu partea de jos a foii de aluat peste partea cu brânză, folosindu-te de hârtie. Tot ca în poză. După ce ai potrivit marginile bine, desfaci hârtia și tai foetajul în patru bucăți.
Acum, că ai făcut patru pateuri, le presezi marginile bine, bine de tot, că altfel iese brânza din ele în cuptor. Și cu o furculiță finisezi frumos pateurile, să nu arate ca niște perne tăvălite!
La final le ungi cu un ou bătut și le dai la cuptor. După cinci minuten reduci temperatura la 180 de grade și le lași să se coacă vreo 10 -15 minuten.
Cam asta e tot. Da, să nu uit… NU LE MÂNCA FIERBINȚI!!!
P.S. Domnu’ doctor… când dai isprăvile la cuptor, să nu uiți să pui în tavă o foaie de hârtie de copt! 😆😆😆
În caz că nu ai așa ceva în bârlog, poți folosi cu incredere hârtia în care era aluatul foetat. E pentru pus în tavă!
Eu, cât am scris, le-am terminat. De mâncat, da, bineînțeles!…