Doctore, stai naibii în banca ta!

Domnule doctor, rămâneți, vă rog, în aria dumneavoastră de competență și nu imixtionați în profesia de farmacist!
Nu confundați, domnule doctor, prepararea unei formule farmaceutice cu bucătăria. Seamănă, probabil, dar s-ar putea să vă dea cu virgulă!
Ca să facă un dezinfectant „banal”, farmacistul trebuie să stea 5 ani în facultate. Asta se învăța printre altele, la acea disciplină universitară numită „Tehnică Farmaceutica”, disciplină care face apel la cunoștințele dobândite la alte materii și anume: matematică, chimie fizică, chimie analitică, chimie farmaceutică, toxicologie, microbiologie, farmacologie.
Dat fiind că dumneavoastră nu ați studiat în cadrul facultății de medicină „Tehnică farmaceutică” și nici trei sferturi dintre celelalte materii enumerate mai sus, am să vă explic sumar și fără răutate, așa cum aș face cu prietenii mei, oameni fără cunoștințe în domeniul farmaceutic, dar foarte inteligenți și valoroși în domeniile lor.
Domnule doctor, este puțin probabil ca „dezinfectantul” preparat de dumneavoastră să aibă vreun efect dintr-un motiv simplu:
Formula recomandată de O.M.S., în protocolul de preparare, indică alcool de 96%. În urma diluției inerente, produsul final atinge concentratia de aproximativ 80% , ceea ce garantează efectul.
Dumneavoastră indicați omului de rând să folosească spirt medicinal. DOMNULE DOCTOR, spirtul medicinal are o concentrație de 70, în cel mai fericit caz de 75%, deși nu cred să existe așa ceva!
E matematică simplă, domnule doctor, ce concentrație finală va avea „preparatul” dumneavoastră??? Aud ???? Să zicem că maxim 60% și asta dacă producătorul respectivului spirt medicinal a fost onest și a respectat concentratia…
Domnule doctor, mie mi-ar fi rușine! Aveți bunul simț și nu mai intrați cu bocancii in profesia mea, domnule doctor, că nici farmacistul nu vine să consulte sau să opereze în spital!
Aroganța dumneavoastră aruncă o pată pe halatul pe care îl purtați!
Și ca să înțelegeți că nu am o problemă cu profesia dumneavoastră vă spun că dincolo de faptul că am avut doi medici în familie, am prieteni medici pe care îi respect și îi apreciez și de la care am primit întotdeauna același respect și apreciere!
Dacă aveți un minim de decență, vă rog să ștergeți mizeria asta

https://www.facebook.com/340640989728926/posts/923842088075477/
Gallenus
Author: Gallenus

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x