Preambul gastronomic

…(Cum mâine e 4 noiembrie m-am gândit să gătesc ceva care făcea parte din deliciile pe care le apreciai în mod deosebit. Am făcut preparatul ăsta în mod obsesiv după ce am reușit să îmi înving teama de el. La urma urmei, spaima e mare, că în rest… e de începători!)…

Ieri mă întreba cineva, într-un mesaj, cum fac pieptul de rață cu portocale. În fapt, e plin internetul de rețeta asta. Aș fi putut să îi dau o rețetă oarecare, dar nu mi se pare în regulă. Dacă omul vrea să știe cum îl fac eu, de ce nu?

Motiv pentru care am decis să scriu varianta mea. E o adaptare a rețetei clasice după preferințe personale și am ajuns la ea tot încercând variante și variante…

Pentru început vreau să precizez că trebuie să respectăm niște pași simpli. Asta vă garantează un produs final absolut perfect.

Începem cu marinarea pieptului de rață, proces care ar trebui să dureze minim 3 ore. Ideal ar fi ca pieptul să stea în marinadă o noapte întreagă în frigider.

Avem nevoie de:

  • piept de rață ( una sau două bucăți)
  • 2 portocale medii
  • un anason stelat
  • piper roșu, verde și negru
  • vin alb

Spălăm portocalele și dăm coaja pe răzătoare, fără partea albă, că e amară. Stoarcem sucul și îl turnăm peste coaja rasă.

Punem peste ele steluța de anason și piperul boabe.

Pieptul de rață, bine spălat și curățat, îl crestăm în romburi pe partea cu pielea, dar mare atenție! Carnea trebuie să rămână intactă!

Masăm puțin pieptul cu sucul de portocale în care am adăugat condimentele astfel încât concentratul să pătrundă printre crestături.

Punem pieptul într-o caserolă care se poate închide ermetic și turnăm deasupra sucul de portocale, după care completăm cu vin alb de bună calitate până când pieptul este complet acoperit de marinadă.

Cam atât cu marinarea. La frigider cu el până mâine, când revin cu gătirea propriu zisă.

Gallenus
Author: Gallenus

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x